Бави се финализирането на сделката за концесията на пристанището в

...
 Бави се финализирането на сделката за концесията на пристанището в
Коментари Харесай

Купувачът на пристанището в Солун още се колебае

 Бави се завършването на договорката за концесията на пристанището в Солун, второто по величина в Гърция, оповестява грацкият в. „ Катимерини “.
Изданието показва, че консорциумът сред Deutsche Invest Equity Partners, Belterra Investments и Terminal Link, който беше посочен от приватизационния фонд като желан покупател, още се колебае да завърши контракта.

Процедурата по желание на концесионер, който да придобие 67% от активите на пристанището  за идващите 40 години, завърши през юни. Тогава консорциумът съобщи своята подготвеност да поеме ръководството на оборудването. Няколко месеца по-късно обаче пристанището към момента е част от активите на приватизационния фонд в страната.

По непотвърдена информация има спор сред двама от участниците в консорциума – френската Terminal Link и следената от Иван Савидис, който е от гръцко-руски генезис, Belterra. Двете компании са в спор за управническите права над пристанището. Официално позицията обаче е, че повода за забавянето е администрация.

Говорител на компанията показва, че повода за забавянето е сложността на договорката. Очакванията са, че до края на октомври ще бъде подписан самият контракт за концесията на пристанището. Няколко месеца по-късно - доникъде на януари 2018 година, ще би трябвало да бъдат преведени и 232 млн. евро, каквато беше избраната от приватизационната агенция ценапо договорката.

Една от аргументите още да няма подписан контракт е неналичието и на документ за основаването на консорциума сред трите компании. След среща с гръцките управляващи представителите на фирмите са дали обещание да внесат в Сметната палата на страната този документ. Говорителят на компанията е удостоверил за непълната документи, само че без да прецизира детайлности. 
По публикацията работиха: Деляна Петкова, редактор Миглена Иванова
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР